Gildekamer

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Gildekamer

Beschrijving

Achterin gelegen Gildekamer met monumentale ingangspoort links, afkomstig van de tentoonstelling Oud Antwerpen (zie gehuchtsinleiding) en verwijzend naar de Antwerpse houtbouw uit de 16de eeuw: begane grond van baksteen met houten stijlen, verwijzend naar de vakwerkbouw; sporadische verwerking van natuursteen; bovenverdieping met houten beplanking.

Combinatie van een breed- en diephuis van twee bouwlagen onder gecombineerde leien zadeldaken. Linker puntgevel met windborden en boven elkaar uitkragende geledingen op houten schoorstukken. Gekoppelde kruiskozijnen als opengewerkt vensterregister. Ingangspoort links met achtzijdig torentje en heraldisch reliëf.