• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Breedhuis van twee bouwlagen met gewijzigd aantal traveeën (oorspronkelijk vier?), onder steil zadeldak (Vlaamse pannen), met behouden zijtrapgevels, uit de 17de eeuw. Lijstgevel met nieuw gevelparement en ordonnantie uit de 20ste eeuw. Midden rechthoekige doorgang naar beluikhuisjes nummer 186 tot 192. Twee bakstenen achterpuntgevels met rechthoekige bovenvensters met sponning en deels bewaarde zandstenen dorpels.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke

Aanvullende informatie

Van het oorspronkelijke breedhuis zijn enkel de twee rechtse traveeën met de toegang tot het achterliggend beluik bewaard.