erfgoedobject

Hoekcomplex

bouwkundig element
ID
19748
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/19748

Juridische gevolgen

Beschrijving

Hoekcomplex met de Hugo van der Goesstraat en Meerhem, uit eerste kwart 20ste eeuw. Drie bouwlagen van respectievelijk drie, vier en drie traveeën met afgeschuinde hoektravee onder mansardedak (leien) met dakkapellen en driehoekig fronton. Verticaal geritmeerde gevels met geblokte kolossale pilasters die de traveeën aflijnen en de overkragende kroonlijst met klossen en consoles ondersteunen. Aflijnende arduinen puilijst en cordons. Rechthoekige vensters op de bel-etage met drielichten en centraal bekronend driehoekig fronton in de zijtravee van de hoekpanden, middenvensters onder druiplijst. Winkelpuien met behouden houtwerk op de begane grond. Hoekpand met Meerhem recent gecementeerd.


Bron: BOGAERT C., LANCLUS K. & VERBEECK M. met medewerking van LINTERS A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 4nb Noord-Oost, Brussel - Gent.
Auteurs: Bogaert, Chris; Lanclus, Kathleen; Verbeeck, Mieke
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Hoekcomplex [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/19748 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.