Burgerhuizen In den Nieuwen Sapeur en In de Snoek

Beschrijving

Hoekpand met de Hugo van der Goesstraat, aanvankelijk met symmetrische afgesnuite hoeken doch pand met de Justus de Harduwijnlaan recent vervangen door nieuwe bouw. Heden hoek- en rijhuis zogenaamd "In den Nieuwen Sapeur" en "In de Snoek" (confer opschriften), op de zijgevel gedateerd "anno 1907" en volledig opgetrokken uit gewapend beton "Betons Armés-systèmes, A. D'Have B.S.G.D.G.". Hoekpand met geaccentueerde hoektravee met winkelramen op de begane grond en over vier traveeën doorlopende erker op de bel-etage ondersteund door kwartcirkelvormige consoles. Vensters met bekronende druiplijst. Zijpand van twee traveeën, afgelijnd door smalle pilasters. Centrale deur en rechthoekige vensters onder druiplijst op de begane grond. Bekronende fries met huisnaam en bovenverdieping met rechthoekige vensters, op de bovenste verdieping gekoppeld en voorzien van ijzeren balkon op uitgelengd kraagstuk in gewapend beton.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1907/V/7.