Stadswoning

Beschrijving

Onderkelderd breedhuis van twee bouwlagen en vier traveeën, met zadeldak (mechanische pannen) en haakse achteraanbouw, waarschijnlijk uit 16de eeuw. Gecementeerde lijstgevel met merkwaardig centraal dakvenster in een deels verminkte in- en uitgezwenkte top waarvan de brede vleugelstukken eindigen op geschubde voluten, en voorts bekroond met een gebogen fronton op schouderstukken en met een verdiept boogveld. Rechthoekige bovenvensters onder de gootlijst afgelijnd door een doorlopende kroonlijst. Totaal verbouwde begane grond met een brede linker doorgang.

Deels bepleisterde en verankerde bakstenen achtertuitgevel met muurvlechtingen; eenlaagse uitbouw uit begin 20ste eeuw.