• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Burgerhuis

Beschrijving

Diephuis van twee en een halve bouwlaag en drie traveeën, met zadeldak (pannen), uit 16de eeuw. Hoogstwaarschijnlijk aanvankelijk een topgevel doch in 19de eeuw ingrijpend verbouwd en aangepast tot lijstgevel. Verankerde en bepleisterde lijstgevel met sporen van overkragende bovenverdieping waarvan de blokvormige kraagstenen zichtbaar gebleven zijn doch de bogen werden opgevuld. Hoge rechthoekige bovenvensters met verdiept rondboogveld. Toegevoegde halve verdieping onder de kroonlijst met lage vensters. Verankerde en bepleisterde linker zijgevel van drie traveeën met rechthoekige vensters gescheiden door brede penanten.

Aanbouw van drie bouwlagen met een bepleisterde lijstgevel van drie traveeën waarschijnlijk van circa 1800.

Brede open toegang links aan de straat afgesloten met een hek.

Aanvullende informatie

Het pand werd omstreeks 2009 gerestaureerd naar historisch model; hierbij werd onder meer de voorgevel gereconstrueerd tot een trapgevel, werden de bogen van de overkragende bovenverdieping opnieuw geopend en werden de zijgevel en de gevel van de aanbouw ontpleisterd. Het hek links van de woning is niet langer aanwezig.