Hoekhuis met art-nouveaugevel

• is aangeduid als beschermd monument Hoekhuis met art nouveaugevel

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Hoekhuis met art-nouveaugevel

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Patershol

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Patershol en omgeving

Beschrijving

Beeldbepalend hoekhuis van vier bouwlagen, afgeschuinde hoektravee tussen twee gevels van een en twee traveeën, onder plat dak. Gevel in art-nouveaustijl, volgens archiefstukken van 1904, vermoedelijk naar ontwerp van architect Geo Henderick; de bouwaanvraag voorzag een gevelbeschildering in rood, geel, blauw en groen.

Heden grijs en rood geschilderde, bepleisterde lijstgevel met enkele sierankers. Deurtravee (hoek) en flankerende venstertravee gemarkeerd door gebogen bekroningen. Voornamelijk ruime gebogen bovenvensters met behouden houtwerk onder markerende, bepleisterde booglijsten. Bovenvensters van rechter zijtravee gevat in licht verdiept, naar boven verbredend en gebogen eindigend gevelveld. Achterin gelegen bovenste venster. Naar boven toe versmallende pseudohoekpilasters met gebogen bekroning. Rechthoekige benedenvensters, naar boven toe licht versmallend, met I-balk als latei.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1904/P/4.