Burgerhuis met eclectische lijstgevel

Beschrijving

Onderkelderd enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak (mechanische pannen) met links een kleine dakkapel met schilddak (volgens archiefstukken van 1902 naar ontwerp van architect J.G. Semey). Gele bakstenen lijstgevel in eclectische stijl met voornamelijk neorenaissanceelementen. Bredere venstertravee begrensd door vlakke lisenen en bekroond met dakvenster in boogvormige geveltop op schouderstukken, waarop kleine neorenaissance halsgevelbekroning. Vensters met bovendorpel op consoles en twee- of drielichten als bovenlicht. Zeer decoratief uitgevoerde sierankers. Spiegelboogdeur in rechthoekige arduinen omlijsting met neorenaissance inslag; klein rechthoekig bovenlicht met frontonbekroning.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1902/P/32.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke