Stadswoning met achterhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning met achterhuis

• is aangeduid als beschermd monument Stadswoning met achterhuis

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Patershol

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Patershol en omgeving

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning

Beschrijving

Diephuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 17de eeuw. Topgevel aangepast tot bepleisterde lijstgevel van drie bouwlagen met blinde vensters in de zijtravee van de bovenste verdieping in de 19de eeuw. Rechthoekige vensters met doorgetrokken lekdrempels.

Achterbouw. Breedhuis van twee traveeën en twee bouwlagen, onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de 16de eeuw. Verankerde en deels bepleisterde bakstenen lijstgevel. Rechthoekige vensters met sponning. Benedenvenster ontlast door gekoppelde strekse boogjes; bovenvensters met behouden kruiskozijnen. Gedichte tudorboogvormige deuropening links van huidige kleine rechthoekige deur.