Drie rijhuizen

Beschrijving

Drie overblijvende rijhuizen van een huizenblok met Sluizeken, waarvan acht traveeën, waaronder twee afgeronde hoektraveeën, tot de tweede bouwlaag gesloopt werden in derde kwart 20ste eeuw. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel van drie bouwlagen, respectievelijk twee, twee en vier traveeën, met schilddak (Vlaamse pannen), uit vierde kwart 19de eeuw.

Omlijste, steekboogvormige deurvensters op de bovenverdieping; bel-etage met doorlopend balkon op uitgelengde en gesculpteerde consoles en ijzeren leuning; nummers 5 en 7 met behouden ijzeren leuningen op de bovenste verdieping. Nummer 9 met rondboogvensters voorzien van booglijsten op de begane grond, nummers 5 en 7 met later toegevoegde houten winkelpui. Omlopend hoofdgestel versierd met spiegels op de fries. Rechter zijgevel van twee traveeën. Benedenverdieping met imitatiebanden en omlijste rondboogvensters met ijzeren leuningen. Omlijste steekboogvensters op de bovenverdieping.