Twee steegbeluiken

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee steegbeluiken

Beschrijving

Twee steegbeluiken met toegang op straatbreedte, uitlopend op de Nederschelde en aldaar afgesloten met een blinde muur. Doorlopende verankerde bakstenen lijstgevel samengesteld uit enkelhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen met repeterend schema, onder zadeldak (pannen), uit 1889 en 1890. Getoogde muuropeningen en een blindvenster in de deurtravee. Een opmerkelijke laterale verankering door middel van ankerstangen aan voor- en achtergevel, verbonden met zware I-balken aan de westgevel, moet het afglijden naar de Nederschelde voorkomen.

• Kadasterarchief Oost-Vlaanderen, mutatieschetsen Gent.