Hoekhuis ontworpen door E. Van Hoecke-Peeters

Beschrijving

Ruim hoekgebouw van zes traveeën, een afgekante hoektravee en vijf traveeën met drie bouwlagen en een mansardeverdieping. Bakstenen gebouw met verwerking van arduin, opgetrokken naar ontwerp van E. Van Hoecke-Peeters in 1888 (confer gevelstenen in plint). Horizontaal belijnde lijstgevels door plint, speklagen, doorlopende onderdorpels en hoofdgestel. Rechthoekige vensters in geprofileerde, geblokte omlijsting met sluitsteen en kroonlijst op klossen, respectievelijk met balustrade en ijzeren balkon, uitspringend gebalustreerd balkon op hoektravee. Fraaie neobarokdeur: rondboogvormige deur in geblokte omlijsting met sluit- en boogstenen ingeschreven in een rechthoekig, bekronend gebroken fronton met gevelsteen.