Twee stadswoningen en doorgang naar beluik

Beschrijving

Twee enkelhuizen en doorgang naar een achterin gelegen beluikje (nummers 12-20). Bakstenen lijstgevel van zes traveeën en drie bouwlagen met zadeldak (pannen), daterend uit eerste helft 19de eeuw. Horizontaal belijnde gevel door arduinen plint en kordons. Rechthoekige vensters, in tweede, vierde en zesde travee gedicht.

Haakse achteraanbouw uit 16de eeuw: puntgevel met muurvlechtingen. Rechthoekige vensters, links met kwarthol geprofileerde dagkanten. In geveltop behouden rondboogvenster. Sporen van vroegere ontlastingsbogen.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke