Pastorie Heilige Maria Magdalenaparochie

Beschrijving

Voormalige pastorie, het poorthuis en de ommuring. Typologisch waardevolle voormalige augustijnenpastorie bestaande uit een poort- en wagenhuis en een woonhuis in de vorm van een dubbelhuis in bak- en hardsteen, in kern daterend van 1614 (zie kruisvensters), in 1696 in classicistische geest verbouwd wat tot uiting komt in een symmetrisch uitgewerkte voorgevel met risalietvormig accent op de ingangstravee. Het interieur bevat elementen van een midden 18de-eeuwse herinrichting, waaronder een met r├ęgencemotieven versierde schouw.

Bron     : Beschermingdossier DB000793
Auteurs : Agentschap Onroerend Erfgoed