Kasseiweg Gemeentehuisstraat

Beschrijving

Het betreft de voormalige Kerkweg, een smalle steeg gevat tussen de hoge muren van pastorietuin en tuin van kasteel Van Bellinghen. Het heeft een L-vormig tracé en kasseibestrating.

De dorpskern van Kampenhout werd uitgebouwd langs de oude Dorpsstraat (nu Kerkstraat en Dorpsstraat) waarvan de scherpe, haakse bocht wordt beheerst door de neogotische Onze-Lieve-Vrouwkerk. Aansluitend op de kerk in zuidelijke richting bevinden zich de achterin gelegen pastorie en het aangrenzende kasteel van Bellinghen. Tussen pastorie- en kasteeltuin loopt de oude Kerkweg, nu Koeistraat, die vanouds voor de verbinding zorgde tussen beide delen van de Dorpsstraat.

• LAUWERS J. 1992: Geschiedenis van Berg, Buken, Kampenhout en Nederokkerzeel, Heule.
  • VERBESSELT J.(1972), Het parochiewezen in Brabant tot het einde van de 13de eeuw, 11, (Pittem), p. 201 e.v.

Bron: Beschermingdossier DB002103, Kasseiweg (digitaal dossier)
Auteurs: Paesmans, Greta