Pastorie Sint-Niklaasparochie

Beschrijving

Sober classicistisch dubbelhuis, twee verdiepingen, zeven traveeën, zadeldak (leien) uit de tweede helft van de 18de eeuw.

Zandsteenbouw met bepleisterde kroonlijst en bakstenen vlechtingen. Steekboogvormige vensters en deuren. Het bijgebouw links, heeft een deel van de vroegere pastorie bewaard: jaarankers "1631" in een erg mank gedeelte van onregelmatige zandsteen: één bewaard kloosterkozijn in de zijgevel. De vergroting naar de straatkant toe, de inrijpoort en omheiningsmuur dateren uit de 19de-20ste eeuw.

Auteurs :  De Maegd, Christiane, Van Aerschot, Suzanne