Onze-Lieve-Vrouwkapel

Gemeente Voeren

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Onze-Lieve-Vrouwkapel

is beschermd als monument Onze-Lieve-Vrouwkapel

is deel van de bescherming als cultuurhistorisch landschap Gulpvallei met omgeving

De kapel ter ere van Onze-Lieve-Vrouw werd in 1925 gebouwd in een sobere laat-Neogotische stijl.

Kleine kapel op de hoek van de Kloosterhofstraat en de inrit naar de hoeve Kloosterhof. Rechthoekig bakstenen gebouwtje op een gecementeerde plint met een leien zadeldak. De voorgevel omvat één travee met een spitsboogvormige toegang met een sluitsteen met daarop het jaartal 1925. Centraal in de gevel is er een klein hardstenen medaillon met een typisch neogotische rozet. De toegang wordt afgesloten door een witgeschilderd smeedijzeren hekje en wordt voorafgegaan door drie hardstenen treden. De puntgevel wordt ondersteund door geprofileerde consoles in hardsteen en bekroond door hardstenen dekstenen en een kruis. De zijgevels van de kapel zijn voorzien van een muurnis met een muizentandfries en worden bekroond door een geprofileerde houten kroonlijst.

Het interieur van de kapel is niet geschilderd. De vloer wordt bekleed met een geometrische mozaïekvloer in witte, grijze en gele kleuren. Op een console tegen de achtergevel staat een geschilderd, gipsen beeld van Onze-Lieve-Vrouw.

Bron: Beschermingsdossier DL002254