Neoclassicistisch herenhuis

Beschrijving

Neoclassicistisch herenhuis van vier traveeën met drie bouwlagen onder zadeldak, uit het laatste kwart van de 19de eeuw. Witbepleisterde voorgevel verrijkt met imitatiebanden op een arduinen plint. Gemarkeerd middenrisaliet van twee traveeën, op de bel-etage voorzien van een balkon op zware consoles; deurvensters onder gebogen fronton. Zijvensters onder driehoekig fronton en balustrade als borstwering. Aflijnend gekornist hoofdgestel met versierde fries en kroon- en tandlijst op klossen en uitgelengde modillons op het middenrisaliet.

Neoclassicistisch interieur met mooie stucplafonds, eiken trap met vergulde ijzeren leuning; marmeren schouwen.