Dorpspomp

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpspomp

• is aangeduid als beschermd monument Dorpspomp

Beschrijving

Ter hoogte van de kerk: dorpspomp van 1877 naar ontwerp van P.J. Taeymans (zie gedenkplaat), ter vervanging van een oude "pensepoel" door de gemeente opgericht op grond aangekocht van baron Zereso de Tejada.

Geblokte basis met halfronde waterbekkens, gebogen waterlijsten met schelpmotieven en bekronende geringde zuil met topvaas. Op de sokkel: reliƫf en gedenksteen.

Bron     : Kennes H. & Steyaert R. 2000: Inventaris van het cultuurbezit in BelgiĆ«, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Turnhout, Kanton Westerlo, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 16N2, Brussel - Turnhout.
Auteurs : Steyaert, Rita