Hoofdbewakerswoning en onderwijzerswoningen

Beschrijving

Oorspronkelijk vrijstaande enkelhuizen van drie traveeën en twee bouwlagen onder overkragend zadeldak (nok loodrecht straat, mechanische, Vlaamse pannen) op diepe percelen met al dan niet omhaagde voortuin en achtertuin met moestuin en/of boomgaard; aflijnende windveren behouden bij nummer 24. Segmentbogige muuropeningen en rondbogig topvenster, verbouwd of aangepast tot rechthoekige muuropeningen bij nummers 18, 21, 22.

De nummers 22-24 zijn gebouwd als twee onderwijzerswoningen in spiegelbeeld aan weerszijden van een -inmiddels gesloopte- school. Nummer 24 nog met oorspronkelijke achterbouw; bij de overige huizen verbouwde aanbouwsels of uitbreidingen.

Auteurs: De Sadeleer, Sibylle