Kasseiweg

Gemeente Anzegem
Locatie Varentstraat zonder nummer, Anzegem (West-Vlaanderen)

• Synchronisatie databank beschermde monumenten 2008 (synchronisaties: 05-06-2008 - 31-12-2008).

is beschermd als monument Kasseiweg Varentstraat

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Kasseiweg Varentstraat

Beschrijving

De Varentstraat was oorspronkelijk een aarden weg waarlangs verschillende cichorei-asten gevestigd waren. De straat werd in 1891-1892 verhard met kasseien en later met essen afgezoomd. De straat heeft haar typische profiel met langsgrachten en beplante bermen behouden. De gekasseide Varentstraat werd over een lengte van 2 km beschermd, samen met een 24-tal andere kasseiwegen in Oost-Vlaanderen. Deze wegen vormen een belangrijk onderdeel van het landschap in de Vlaamse Ardennen.

• CORNILLY J. 2001: Monumentaal West-Vlaanderen, Deel I: arrondissementen Ieper, Kortrijk, Roeselare, Tielt, Brugge, 30.

Auteurs: Cornilly, J.