erfgoedobject

Britse militaire begraafplaats Ruisseau Farm Cemetery

bouwkundig element
ID: 200672   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/200672

Juridische gevolgen

Beschrijving

'Ruisseau Farm' werd tijdens de Derde Slag bij Ieper ingenomen op 8 oktober 1917 door de 'Guards Division', vechtend aan de zijde van Franse troepen. De begraafplaats werd na deze gevechten aangelegd. Ze bleef in gebruik door artillerie-eenheden tot eind november 1917. Er liggen 82 doden uit het Verenigd Koninkrijk begraven waarvan er 6 niet meer geïdentificeerd konden worden. Hiervan behoren er 30 tot de 'Foot Guards' en 28 tot de 'Royal Artillery'. De begraafplaats is ontworpen door W.H. Cowlishaw.

Begraafplaats met nagenoeg rechthoekig grondplan en een oppervlakte van 486m². Het terrein is vlak en wordt deels omgeven door een rode bakstenen muur, afgewerkt met witte natuursteen, deels door een haag (beuk). Toegang via een smeedijzeren hekken. Vlakbij de toegang zijn het registerkastje en het opschrift 'Ruisseau Farm Cemetery MCMXVII' terug te vinden. De landplaten zijn ingebracht in de westelijke muur. Het 'Cross of sacrifice' is van het kleinste type (A1). De graven behoren tot 1 perk. Het geheel wordt getooid met struiken en bloemperken.

  • Informatie van de Commonwealth War Graves Commission (oude en nieuwe registers, informatieborden, website).
  • SCOTT M., The Ypres Salient. A guide to the cemeteries and memorials of the Salient. Norwich-Norfolk, 1992.

Bron     : DW002415
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties

  • Is deel van
    Langemark
    Langemark (Langemark-Poelkapelle)

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Britse militaire begraafplaats Ruisseau Farm Cemetery [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/200672 (Geraadpleegd op 17-10-2019)