Begijnenhuis Heilige Pharaildis

Beschrijving

Voormalige begijnenwoning zogenaamd Heilige Pharaildis, vermoedelijk circa 1635-1636 samen met de woning nummer 50 gebouwd en volgens archiefdocumenten in 1637-1638 door meester metser Marten Marien met een achterhuis uitgebreid. Enkelhuis van twee traveeën en twee bouwlagen, in de 19de eeuw voorzien van een volledig nieuw bakstenen parement met witgeschilderde speklagen en rechthoekige vensters. Afdekkend zadeldak zonder dakvenster.

• Vlaamse Overheid, Ruimte & Erfgoed, Afdeling Oost-Vlaanderen, Onroerend erfgoed, archief.
  • STROOBANTS A. 2006: Gids voor het Sint-Alexiusbegijnhof en het Begijnhofmuseum van Dendermonde, Dendermonde, 62.