Burgerhuis naar ontwerp van Marcel Storrer

Alternatieve naam Villa Nicole

• Synchronisatie databank beschermde monumenten 2008 (synchronisaties: 05-06-2008 - 31-12-2008).

is beschermd als monument Burgerhuis naar ontwerp van Marcel Storrer

is vastgesteld als bouwkundig erfgoed Villa Marcel Storrer

is deel van de bescherming als stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Miljoenenkwartier

Beschrijving

Rijhuis in het Gentse ‘Miljoenenkwartier’ naar ontwerp van Marcel Storrer van twee traveeën en drie bouwlagen onder een zadeldak in een mengstijl tussen art deco en cottage. De linker travee omvat de voordeur met zij- en bovenlicht. De rechter travee biedt plaats aan een erker welke de eerste en tweede bouwlaag overspant en uitloopt op een balkon. Accenten worden gelegd door middel van natuurstenen wanden en de gepleisterde bovenverdieping.

Het bijzonder goed bewaarde interieur kenmerkt zich door behouden schrijnwerk met glas-in-lood en hang- en sluitwerk, authentieke vloeren en parketten, schouwmantels, lichtarmaturen in de gang en woonkamer, trap, … Opvallend is het bewaarde meubilair dat voor de woning vervaardigd werd, bij de laatste verkoop tot de inrichting van het huis werd gerekend en aldus mee werd verkocht: gefineerde wandkasten in het salon bestaande uit metalen deurtjes onderaan en houten deurtjes bovenaan.

Bron: Onroerend Erfgoed, digitaal beschermingsdossier DO002301, Miljoenenkwartier.