erfgoedobject

Villa G. Naeyaert

bouwkundig element
ID
200975
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/200975

Juridische gevolgen

  • is aangeduid als beschermd monument Villa G. Naeyaert
    Deze bescherming is geldig sinds

  • is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Villa G. Naeyaert
    Deze vaststelling is geldig sinds

  • is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Miljoenenkwartier
    Deze bescherming is geldig sinds

Beschrijving

Art-decowoning uit 1930 naar ontwerp van Marin Braeckman bestaande uit drie ongelijke traveeën en twee bouwlagen onder een gecombineerd dak (mansarde + zadeldak). De villa kenmerkt zich door een speels gebruik van in- en uitspringende volumes (erkers, balkons), verlevendigd met gepleisterde banden, hardstenen plint en een combinatie van rechte ramen en ramen met getrapte bogen. Elke travee heeft een andere vorm van dakkapel en al dan niet een balkon. Het glas in lood bleef bewaard.

In de tuin staat een garage in identieke stijl van het huis. De achtergevel heeft een eveneens gediversifieerde vormgeving met in- en uitsprongen en verschillende dakafwerkingen.

De binnenafwerking met stucwerk, schilderwerken, binnenschrijnwerk, vloeren en parketten, trap, schouwmantels, indirecte verlichting, badkamer, wandmeubel in de gang, bleven grotendeels bewaard.


Bron     : Onroerend Erfgoed, digitaal beschermingsdossier DO002301, Miljoenenkwartier.
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed
Datum  :


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2021: Villa G. Naeyaert [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/200975 (Geraadpleegd op )