Stadswoning in neobarok

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Stadswoning in neobarok

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Begijnhof Sint-Elisabeth

• is deel van de aanduiding als beschermd cultuurhistorisch landschap Begijnhof Sint-Elisabeth

Beschrijving

Breedhuis van twee bouwlagen onder zadeldak (met vensterglas voor schildersatelier). Neobarok gebouw uit het begin van de 20ste eeuw. Grotendeels blinde voorgevel met enkele smalle vensters onder de daklijst. Fraai axiaal poortje in neobarokomlijsting van arduin: spiegelboogdeurtje met flankerende pilasters en bekronend gebroken fronton met rechthoekig paneel met voorstelling van Madonna met Kind en bekroond met siervaas.

Auteurs : Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke