Café In de Ster

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Café In de Ster

Beschrijving

Eertijds café "In de Ster", reeds vermeld in 1757. Naast het kerkplein gelegen, vrijstaande dorpswoning met verankerde bakstenen lijstgevel van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok parallel aan straat, Vlaamse pannen), mogelijk opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw.

Dubbelhuis met beluikte (vernieuwd) rechthoekige vensters, voorzien van arduinen dorpels. Rechthoekige deur in arduinen omlijsting onder waterlijst. Bakstenen aanbouwsel met getraliede korfboognis onder bepleisterd driehoekig fronton; beschilderd Onze-Lieve-Vrouwebeeldje met Kind op linker arm.

• HERMANS J., De heerlijkheid Hingene, Wintam, Eikevliet, Nieuwkerken-Waas, 1988, p. 31.
  • MEES L., Geschiedenis der gemeente Hingene, [Hingene], 1979, anastatische herdruk van de uitgave van 1894, p. 381.