erfgoedobject

Britse militaire begraafplaats Lindenhoek Chalet Military Cemetery

bouwkundig element
ID: 201009   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/201009

Juridische gevolgen

Beschrijving

De eerste begravingen gebeurden hier in maart 1915. Na de oorlog werden ca. 130 graven uit de slagvelden rond Kemmel toegevoegd. Volgens het huidige register liggen er 317 doden begraven. De begraafplaats is ontworpen door Ch. Holden (hoofdarchitect) en W.C. Von Berg (uitvoerend architect).

Lindenhoek Chalet Military Cemetery is een rechthoekige begraafplaats met een oppervlakte van ca. 1400m². De begraafplaats bevindt zich op een hoger niveau dan de straat, het terrein is genivelleerd. De begraafplaats kan betreden worden via een hoog tweeledig smeedijzeren hek tussen hooggeplaatste bakstenen bloembakken, dat uitkomt op een met bakstenen ommuurd en geplaveid platform, dat via terrassen, bedekt met gras en voorzien van trappen uit witte natuursteen, verbonden is met de eigenlijke begraafplaats. In deze toegangspartij zijn een zitbank, de metalen infoplaat, het registerkastje en de drietalige landplaat terug te vinden. De begraafplaats wordt omgeven door een bakstenen muur, afgedekt met witte natuursteen, aan enkele zijden met een groenscherm ervoor. Het ‘Cross of Sacrifice’ (type A) staat centraal aan de westkant van de begraafplaats. Het geheel wordt getooid met bloemperken en struiken.

  • Scott Michael, The Ypres Salient. A guide to the cemeteries and memorials of the Salient. Norwich-Norfolk, Gliddon Books, 1992.
  • Informatie van de Commonwealth War Graves Commission (oude en nieuwe registers, informatieborden, website)


Bron     : Beschermingsdossier: DW002286
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Relaties

  • Is deel van
    Kemmel
    Kemmel (Heuvelland)

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Britse militaire begraafplaats Lindenhoek Chalet Military Cemetery [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/201009 (Geraadpleegd op 20-10-2019)