Kapel Onze-Lieve-Vrouw van de Akker met knotlinden

bouwkundig / landschappelijk element

Beschrijving

Kleine barokkapel, ingeplant tussen twee knotlinden. Eénbeukig volume, 2 traveeën groot met trapeziumvormig koor en leien zadeldak. Baksteenbouw op gecementeerde plint met spaarzaam gebruik van kalk- en ijzerzandsteen.

Voorgevel opengewerkt met een korfboogdeur met kalkzandstenen stijlen met negblokken en ijzerzandstenen boogomlijsting met '1702' gedateerde imposten. Er boven een ovaal oculus in bakstenen omlijsting. Rechts van de toegang een ruitvormige arduinen gedenkplaat. Hoeken verstevigd met zware ijzerzandstenen hoekkettingen. Gevelbekroning met in- en uitzwenkende topgevel op kalkzandstenen kraagstenen. Zijgevels met steunbeer en twee kalkzandstenen steekboogvenstertjes met smeedijzeren roeden. Blinde koorgevel.

Wit-grijs geschilderd interieur met imitatie speklagen, vensteromlijstingen, plint en hoekkettingen en rode tegelvloer. Eenvoudig, in dezelfde tinten geschilderd houten barokaltaar met Onze-Lieve-Vrouwebeeld.

Bron: Beschermingdossier DB000011