Wegkapel Onze-Lieve-Vrouw met opgaande linden

bouwkundig / landschappelijk element

Beschrijving

In de straatbocht gelegen Onze-Lieve-Vrouwkapel van 1947 met omringend grasperkje en geflankeerd door twee linden en rustbanken links en rechts ervan. Eenbeukig kapelletje met een driezijdige sluiting onder kort overstekend, leien zadeldak. Gele baksteenbouw. Rondbogige deuropeningen in een dubbele omlijsting van baksteen in streks verband; erboven kruis door middel van baksteen half verheven opgenomen in het metselverband; links en rechts van de ingang aansluitende ovale bloembakken (baksteen). Deel beglaasde paneeldeur met hekwerk. Windborden. Rondbogige vensteropeningen in de zijgevels.

Bron: Beschermingsdossier: DW002287