erfgoedobject

Britse militaire begraafplaats Derry House Cemetery No. 2

bouwkundig element
ID: 201035   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/201035

Juridische gevolgen

Beschrijving

Derry House Cemetery No. 2 werd aangelegd vanaf juni 1917. Op Derry House Cemetery No. 2 liggen er 163 doden begraven. De begraafplaats is ontworpen door W.H. Cowlishaw.

De begraafplaats heeft een onregelmatig grondplan, met 2 van elkaar gescheiden perken, met als verbindingspunt het ‘Cross of Sacrifice’ (type A) in een afzonderlijk perk recht tegenover de toegang. De begraafplaats heeft een oppervlakte van ca. 1680m² en wordt omgeven door een bakstenen muur, afgedekt met witte natuurstenen platen. De toegang wordt geflankeerd door dubbele muurpijlers met het opschrift ‘Derry House Cemetery No 2 MCMXVII – MCMXVIII’. Hier zijn het registerkastje en de metalen informatieplaat terug te vinden. De 3 landplaten zijn ingewerkt in de bakstenen muren nabij het offerkruis. In de verste hoek op perk I (het meest noordelijke perk) staat een bakstenen dienstgebouwtje, afgesloten met een houten deur. Op dit perk is een deel van een Duitse bunker te zien. Behalve bloemperken en struiken staan er op de begraafplaats verschillende Zweedse lijsterbessen.

  • Scott Michael, The Ypres Salient. A guide to the cemeteries and memorials of the Salient. Norwich-Norfolk, Gliddon Books, 1992.
  • Informatie van de Commonwealth War Graves Commission (oude en nieuwe registers, informatieborden, website)

Bron     : Beschermingsdossier: DW002411
Auteurs :  Agentschap Onroerend Erfgoed


Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Britse militaire begraafplaats Derry House Cemetery No. 2 [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/201035 (Geraadpleegd op 21-09-2019)