Britse militaire begraafplaats Pond Farm Cemetery

Beschrijving

Men startte met de aanleg van de begraafplaats in juli 1916. Op de begraafplaats zijn 301 mannen begraven. Er werden 3 'special memorials' opgericht voor de mannen van het ‘1st/7th Cheshire’. De begraafplaats is ontworpen door Charles Holden (hoofdarchitect) en W.H. Cowlishaw (uitvoerend architect).

Pond Farm Cemetery is een rechthoekige begraafplaats met een oppervlakte van ca. 2125m². Het terrein helt lichtjes af. De begraafplaats wordt omgeven door een lage, grijsgroene natuurstenen muur afgedekt met witte natuursteen, die de niveauverschillen van het terrein volgt. De toegang springt van voren uit en wordt afgesloten met een smeedijzeren hek. In de toegangsmuren zijn het registerkastje en de drie landplaten ingewerkt. Een natuurstenen schuilhuisje met een dak opgebouwd uit trapsgewijs geplaatste witte natuurstenen blokken, staat achteraan op de begraafplaats en bevat de metalen informatieplaat en witstenen zitbanken. Het dienstgebouw aan de achterzijde wordt afgesloten met een houten deur. Het ‘Cross of Sacrifice’ (type A) staat rechts op de begraafplaats op een verhoogd perk. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en sierappels langs de randen.

Bron     : Beschermingsdossier: DW002411