Station van Wervik met sanitair huis

Beschrijving

In 1845 werd de 'Société des Chemins de fer de la Flandre occidentale' opgericht. Van de lijn Kortrijk-Poperinge werd het vak Kortrijk-Wervik pas ingehuldigd in januari 1853. Daarop volgden de vakken Wervik-Komen: juni 1853; Komen-Ieper: maart 1854 en Ieper-Poperinge: 1854.

Klein station van circa 1924 van het wederopbouwtype in baksteen met natuurstenen gevelelementen (hoekblokken, tussendorpels van de getoogde, vensters; kettingen; geprofileerde afboording plint; afboording spiegels plaatsnaam). Gevels: één bouwlaag, langsgevels zeven traveeën. Zadeldak afgewolfd, platte pannen. Ingangspartij geaccentueerd door afgewolfde insteekkap over drie traveeën. Interieur gerenoveerd. Sanitair huisje: twee traveeën rondom, met zadeldak.

• LINTERS A., Spoorwegen in België, VVIA vzw, Gent, 1985.

Bron: Beschermingdossier DB001488