Gelegen langs de Poperingseweg, naast huisnummer 502, op ongeveer 2500 meter ten westen van Vlamertinge, op ongeveer 700 meter ten westen van het gehucht Brandhoek, in een vlakke, landelijke omgeving. De begraafplaats is te bereiken via een graspad.
In en rond het dorp Vlamertinge, dat grotendeels buiten het bereik van de vijandelijke artillerie lag, waren tijdens de oorlog diverse medische posten ingericht. De begraafplaats is gelegen nabij een boerderij die 'Red Farm' werd geheten. Hier werd gestart met een medische post tijdens het Duitse Lente-offensief (voorjaar 1918). Vandaar dat in april 1918 gestart werd met deze begraafplaats. De laatste dode zou er in mei 1918 begraven worden.
Red Farm Military Cemetery is met 49 doden één van de kleinste begraafplaatsen in de Westhoek. Het gaat om 46 doden uit het Verenigd Koninkrijk (waarvan er 29 geïdentificeerd konden worden) en 3 burgerslachtoffers.
Het ontwerp van de begraafplaats is van de hand van A.J.S. Hutton.
Kleine veelhoekige begraafplaats, met een oppervlakte van ongeveer 170m², omgeven door een bakstenen muur, afgedekt met witte natuursteen. De toegang bestaat uit een smeedijzeren poortje, met links en rechts het opschrift op witte stenen: 'Red Farm Military Cemetery MCMXVIII'. De landplaten zijn verwerkt in een lage, schuine, witstenen tafel. Het ‘Cross of Sacrifice’ (type A1) staat centraal vooraan. De graven liggen verspreid over drie rijen.
Bron: Onroerend Erfgoed West-Vlaanderen, Beschermingsdossier DW002418, Britse militaire begraafplaatsen te Ieper (Brielen, Dikkebus, Elverdinge, Vlamertinge) (DECOODT H., 2009)
Auteurs: Decoodt, Hannelore
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Decoodt H. 2008: Red Farm Military Cemetery [online], https://id.erfgoed.net/teksten/125881 (geraadpleegd op ).
Gelegen langs de Poperingseweg, naast huisnummer 502, op circa 2500m ten westen van Vlamertinge, op circa 700m ten westen van de Brandhoek. Te bereiken via graspad. Omgeving is landelijk en vlak.
In en rond het dorp Vlamertinge, dat grotendeels net buiten het bereik van de vijandelijke artillerie lag, waren tijdens de oorlog diverse medische posten aanwezig. De begraafplaats is gelegen nabij de boerderij die 'Red Farm' werd geheten. Hier werd gestart met een medische post tijdens het Duitse Lente-Offensief (voorjaar 1918). Vandaar dat in april 1918 gestart werd met deze begraafplaats. De laatste dode zou er in mei 1918 begraven worden. 1 grafzerk in rij A zou volgens het opschrift 3 burgerslachtoffers van de Eerste Wereldoorlog bevatten. 'Red Farm Military Cemetery' is met zijn 49 doden één van de kleinste begraafplaatsen in de Westhoek.
Kleine veelhoekige begraafplaats, met een oppervlakte van circa 170 m², ontworpen door A.J.S. Hutton. De begraafplaats wordt omgeven door een bakstenen muur, afgedekt met witte dekstenen. De toegang bestaat uit een smeedijzeren poortje, met links en rechts op witte stenen: 'Red Farm Military Cemetery MCMXVIII'. Bij de toegang ligt een oude CWGC-plaat. De landplaten zijn verwerkt in een lage, schuine witstenen tafel. Een registerkastje is niet aanwezig. De 'Cross of Sacrifice' staat centraal vooraan op de begraafplaats en is van het kleinste type (A1). Op de begraafplaats liggen verspreid over 3 rijen 46 doden uit het Verenigd Koninkrijk, waarvan er 29 geïdentificeerd konden worden. Daarnaast zijn er nog 3 burgers.
Bron: DECOODT H. & BOGAERT N. 2002-2005: Inventarisatie van het Wereldoorlogerfgoed in de Westhoek, project in opdracht van de provincie West-Vlaanderen, “Oorlog en Vrede in de Westhoek”, en Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Afdeling Monumenten en Landschappen.
Auteurs: Decoodt, Hannelore; Bogaert, Nele
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Je kan deze tekst citeren als: Decoodt H. & Bogaert N. 2003: Red Farm Military Cemetery [online], https://id.erfgoed.net/teksten/196051 (geraadpleegd op ).