Dorpswoningen

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Twee dorpswoningen

Beschrijving

Twee rijhuizen, samen met de woningen op het Dorpsplein nummer 1 en 2 in 1909 opgetrokken in opdracht van brouwer François D'Hollander-D'Hooghe.

Twee woningen van twee maal twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak in mechanische pannen. Roodbakstenen gevel met gebruik van witte bakstenen voor banden, ontlastingsbogen, aanzet- en sluitstenen, borstweringversieringen en tandlijsten. Oorspronkelijk getoogde muuropeningen op de benedenverdieping, thans met uitzondering van één allemaal gewijzigd. Vensters op de bovenverdieping gevat binnen verdiept veld, centraal rondbogig, geflankeerd door tweelichten onder apart rondbogig boogveld binnen korfbogige nis. Vernieuwd schrijnwerk. Natuurstenen plint.

Auteurs :  Duchêne, Helena, Verbeeck, Mieke