Hoekhuizen met de Rokerelsstraat

Beschrijving

Hoekhuizen aansluitend bij de neotraditionele gevelwanden van de Rokerelstraat. Bakstenen lijstgevels van twee, een en twee traveeën met twee en een halve bouwlagen en afgesnuit zadeldak (pannen), daterend van circa 1900. Afgekante hoektravee uitgewerkt met trapgeveltje. Traveeën gescheiden door lisenen verbonden door boogfries. Getoogde muuropeningen met geaccentueerde hoekblokken en ontlastingsbogen, op bovenverdieping met doorgetrokken lekdrempels; nummer 63 latere, gecementeerde vensteromlijsting. Tweelichten op bovenste verdieping onder boogfries.

Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke