Kapel, gedateerd 1954

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel, gedateerd 1954

• is deel van de aanduiding als vastgesteld bouwkundig erfgoed Dorpskern Testelt

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Dorpskern Testelt

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Kapel, gedateerd 1854

Beschrijving

Kapel daterend van 1954, gesigneerd "casterman r architekt S.L.G.(?)", ingebouwd in de tuinmuur van nummer 6. Witgeverfd bakstenen gebouw op rechthoekige plattegrond onder overkragend half schilddak (leien). Voorgevel breder uitgewerkt met twee steunberen bekroond door blauwe hardstenen dekplaten. Rondboogdeur met blauwe hardstenen omlijsting, bewaarde stalen deur. Zijgevels met telkens drie smalle rondboogvensters, bewaard stalen schrijnwerk.

In het interieur herdenkingsplaat "Mariajaar 1954 gift der parochianen R.A.(?) van wesemael pastoor". Vlakke zoldering, houten altaar met Mariabuste.

Auteurs: Thomas, Hans