Stadswoningen en beluik

Beschrijving

Breedhuis opgesplitst in twee woningen en een toegang tot een beluikje; daterend uit 17de en 18de eeuw (?).

Aan de straatkant: lijstgevel van vier traveeën, twee bouwlagen en geknikt zadeldak (Vlaamse pannen) met aandak, oorspronkelijk voorzien van twee dakvensters met puntgevel. Witgekalkte baksteenbouw op gepekte plint. Verankerde lijstgevel met rechthoekige vensters met (18de-eeuwse?) roedeverdeling, kwarthol geprofileerde dagkanten en bij nummer 17 benedenvenster beluikt. Rechthoekige deuren, nummer 17 met hoekconsooltjes. Links doorgang naar beluik met gedicht bovenlicht. Zijpuntgevel met muurvlechtingen. Witgeschilderde, verankerde achtergevel op gepekte plint met op onregelmatige plaatsen rechthoekige deuren en vensters.

Achterin de binnenplaats gelegen eenlaags gebouwtje van vijf traveeën onder 18de-eeuws geknikt zadeldak (pannen) met twee klimmende dakkapellen. Witgekalkte verankerde lijstgevel op gepekte plint. Rechthoekige vensters en twee korfboogdeurtjes, rechts met bovenlicht. Versierd met driehoekig muurkapelletje.

Gelijkaardig gebouwtje haaks ingeplant op nummer 15-17. Muuropeningen met geprofileerde neggen. Rechthoekige deuren.