Beschrijving

Enkelhuis van drie traveeën met zadeldak (pannen); bepleisterde lijstgevel van 1866. Gevelbepleistering verlevendigd door schijnvoegen. Duidelijk afgelijnde bouwlagen, onder meer door cordons. Op eerste bouwlaag steekboogvensters in stucomlijsting met oren verfraaid met decoratief rankwerk. Bel-etage gemarkeerd door centrale erker en zijtravee met driehoekig fronton op consoles, linkergevel travee met ijzeren balkon op consoles. Rechthoekige vensters van bovenste bouwlaag voorzien van ijzeren leuningen en kroonlijst op consoles.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1866//10363.

Auteurs: Lanclus, Kathleen