Burgerhuizen in eenheidsbebouwing

Beschrijving

Eenheidsbebouwing: drie woningen van het enkelhuistype van drie traveeën daterend van 1866. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op arduinen plint. Accent op middentravee door: deurvenster met balkon op consoles en kroonlijst, later toegevoegde gebogen erker met bekronend balkonhek en hoekige erker. Horizontaal gemarkeerd door doorlopende lekdrempels, cordon en door het entablement. Licht getoogde muuropeningen op begane grond, verlevendigd door schijnvoegen. Voorts rechthoekige vensters in geprofileerde omlijsting met oren op festoen en sluitsteen. Verschillend versierde borstweringen.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1866//10360, 1866//10359.

Auteurs: Lanclus, Kathleen