Hoekhuis

Beschrijving

Hoekgebouw in laat-Louis-Philippestijl van 1866. Voor- en zijgevel van drie traveeën met schilddak (kunstleien). Bepleisterde lijstgevels op hardstenen plint afgelijnd door geblokte hoekbanden. Gevelgeledingen gemarkeerd door cordons. Voorgevel met middenrisaliet begrensd door geblokte banden en geornamenteerde pilasters; voorzien van later toegevoegde erker met bekronend balkonhek. Steekboogvensters, op begane grond beluikt, in geprofileerde omlijsting met oren en sluitsteen. Lekdrempelversiering op bovenverdieping. Achtergevel met interessante rondboogvensters met metalen roedeverdeling die trappenhuis verlichten.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12/1866// 10361.

Auteurs: Lanclus, Kathleen