Eenheidsbebouwing in laat-empirestijl

Beschrijving

Oorspronkelijk eenheidsbebouwing van twee bouwlagen en acht traveeën; bepleisterde voorgevel in laat-empirestijl daterend van 1849, naderhand één verdieping verhoogd onder mansardedak (nummer 385). Bel-etage geritmeerd door rondboogvensters met geprofileerde booglijsten op doorgetrokken imposten, met sluitsteen (nummer 385) en ijzeren leuningen. Voorts rechthoekige vensters, nummer 385 in geriemde omlijsting, met sluitsteen, ijzeren leuning en onderling verbonden lekdrempels op consoles. Gevelbekroning door middel van kroonlijst respectievelijk op bewerkte consoles en op uitgelengde consoles. Nummer 385 storend verbouwde begane grond.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1849//6859.

Auteurs: Lanclus, Kathleen