Linnenblekerij

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Linnenblekerij

Beschrijving

Naar verluidt voorheen linnenblekerij, naderhand hoeve, opklimmend tot 1790 volgens bewoonster-eigenares.

Verankerde baksteenbouw met later gecementeerde lijstgevel van zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak (nok loodrecht op straat, Vlaamse pannen). Linker travee is een latere uitbreiding, zie bouwnaad en dubbele verankering. Rechthoekige muuropeningen. Opkamer in noordwesthoek. Oorspronkelijk bewaarde eiken binnendeuren met ijzeren hengsels. Eveneens later gecementeerde rechter zijgevel met lager geplaatst rechthoekig venster tussen rondbogige vensters. Aangepaste achtergevel.