Eenheidsbebouwing van burgerhuizen

Beschrijving

Oorspronkelijk symmetrisch opgevatte eenheidsbebouwing van vijf huizen (vanaf nummer 671) met aanvankelijk twee bouwlagen, en twintig traveeën later, met uitzondering van nummer 667 één verdieping verhoogd. Thans gevelwand van elf traveeën in laat-empirestijl daterend van 1840. Vooruitspringende hoektravee geaccentueerd door rechthoekige poort met erboven Venetiaans drielicht met ijzeren balkon op consoles. Imitatiebanden op begane grond met rechthoekige vensters. Rechthoekige bovenvensters in geriemde omlijsting en met doorlopende lekdrempels, nummer 673 later voorzien van oren en sluitsteen. Gekornist hoofdgestel met kroonlijst op klossen. Nummer 667 met nieuw bakstenen parement, doch behouden houtwerk in rechthoekige poort.

• Stadsarchief Gent, Bouwaanvragen particuliere woningen, G12, 1840//3134.

Auteurs: Lanclus, Kathleen