Herenhuis in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Enkelhuis in neoclassicistische stijl van vijf traveeën onder zadeldak (pannen), daterend uit het derde kwart van de 19de eeuw. Arduinen plint en afgevlakte bossage op de benedenbouw. Bovenbouw met drie geaccentueerde middentravee, op de beletage gemarkeerd door breed balkon met balustrade tussen postamenten op consoles en door de fraai uitgewerkte frontons boven de vensters. Voorts rechthoekige vensters met kroonlijst; op de bel-etage op consoles en voorzien van balustrade, op de bovenste verdieping lekdrempels op consoles. Kroonlijst op klossen en tandlijst. Bewaard interieur en grote tuin.

Auteurs: Lanclus, Kathleen