erfgoedobject

Burgerhuis in neoclassicistische stijl

bouwkundig element
ID: 20247   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/20247

Juridische gevolgen

Beschrijving

Enkelhuis in neoclassicistische stijl van vijf traveeën onder zadeldak (pannen), daterend uit het derde kwart van de 19de eeuw. Arduinen plint en afgevlakte bossage op de benedenbouw. Bovenbouw met drie geaccentueerde middentravee, op de beletage gemarkeerd door breed balkon met balustrade tussen postamenten op consoles en door de fraai uitgewerkte frontons boven de vensters. Voorts rechthoekige vensters met kroonlijst; op de bel-etage op consoles en voorzien van balustrade, op de bovenste verdieping lekdrempels op consoles. Kroonlijst op klossen en tandlijst. Bewaard interieur en grote tuin.


Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen  in Vlaanderen 4NB Z-W, Brussel - Gent.
Auteurs : Lanclus, Kathleen
Datum  : 1979


Relaties

  • Is deel van
    Coupure
    Coupure (Gent)

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2019: Burgerhuis in neoclassicistische stijl [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/20247 (Geraadpleegd op 24-05-2019)