Herenhuis in neoclassicistische stijl

Beschrijving

Neoclassicistische lijstgevel van zeven traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (pannen), uit het derde kwart van de 19de eeuw. Bepleisterde gevel verwerkt met arduin voor plint, venster- en deuromlijstingen. Begane grond met afgevlakte bossage. Twee fraaie erkers op hoofdverdieping met arduinen hoekpijlers en bekronend gesmeed ijzeren balkonhek. Rechthoekige, omlijste vensters op de bovenverdieping verrijkt met kroonlijst, op de bel-etage gedragen door consoles. Neoclassicistische paneeldecoratie op borstwering onder bel-etage. Kroonlijst op klossen.

Auteurs: Lanclus, Kathleen