Herenhuis uit 1902

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Herenhuis uit 1902

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Coupure en omgeving

Beschrijving

Onderkelderd enkelhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder mansardedak (leien) met drie houten dakkapellen met driehoekig fronton, gedateerd anno 1902. Baksteenbouw met gebruik van hardsteen voor begane grond, kordons, speklagen, vensteromlijstingen en platte banden. Begane grond versierd met afgevlakte bossage. Linker travee breder uitgewerkt als risaliet, voorzien van fraaie erker en bekronend balkonhek voor rondboogvormig drielicht op de bovenste verdieping. Bel-etagevensters bekroond met driehoekig fronton op consoles, vensters erboven bekroond met waterlijst. Rechthoekige inrijpoort in rechter travee.

Auteurs : Lanclus, Kathleen