Hoekhuis met de Lieven de Winnestraat

Beschrijving

Hoekhuis met Lieven de Winnestraat uit het eerste kwart van de 20ste eeuw. Bepleisterde lijstgevels van twee bouwlagen met drie traveeën, een afgekante hoektravee met erker en vier traveeën, afgedekt met pseudo-mansardedak (leien). Hardstenen plint met getraliede keldervensters. Imitatiebanden op de begane grond. Voorgevel met linker risaliet. Uitgewerkte bel-etage met versierde vensteromlijstingen, kroonlijsten en lekdrempelversiering, in het risaliet en in de hoektravee met ijzeren balkon, laatstgenoemde worden geflankeerd door gecanneleerde pilastertjes.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen