Neoclassicistisch hoekhuis

• is aangeduid als vastgesteld bouwkundig erfgoed Neoclassicistisch hoekhuis

• is deel van de aanduiding als beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek Coupure en omgeving

Beschrijving

Hoog hoekhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen in neoclassicistische stijl uit begin 20ste eeuw. Gecementeerde lijstgevels op hardstenen begane grond. Voorzien van halfrond uitgebouwde hoektravee. Horizontaal benadrukte gevel door gekorniste kordons, doorgetrokken dorpels, imitatiebanden, hoofdgestel en attiekverdieping. Risaliet afgelijnd door superpositie van pilasters en gemarkeerd door zuilen, erker en tweelicht. Rechthoekige vensters in omlijsting voorzien van neoclassicistische decoratieve elementen. Vlakke zijgevel met eenvoudige muuropeningen.

Auteurs :  Lanclus, Kathleen