Deel van Convent Sint-Christina

Beschrijving

Voorheen horend bij het "Convent Sint-Christina". Sinds het vierde kwart van de 19de eeuw zogenaamd "In de gouden pen" (zie het op de borstwering geschilderd opschrift). Enkelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën, met zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Verankerde bakstenen trapgevel (10 trappen en topstuk), gedateerd 1655 door middel van muurankers tussen de bovenvensters. Bepleisterde plint, vensteromlijstingen en boogstenen. Benedenvensters met vouwbare houten luiken. Deur met links smal zijlicht en met erboven een uithangteken in de vorm van een pen. Geveltop met centraal deurvenster onder hijsbalk met katrol, voorts twee kleine rechthoekige zoldervensters en een ovale oculus.

Linker zijgevel, bakstenen lijstgevel met twee bouwlagen en drie en een halve travee.