erfgoedobject

Convent Sint-Christina

bouwkundig element
ID: 20343   URI: https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/20343

Juridische gevolgen

Beschrijving

Voorheen horend bij het "Convent Sint-Christina". Sinds het vierde kwart van de 19de eeuw zogenaamd "In de gouden pen" (zie het op de borstwering geschilderd opschrift). Enkelhuis van twee bouwlagen en drie traveeën, met zadeldak (nok loodrecht op de straat, Vlaamse pannen). Verankerde bakstenen trapgevel (10 trappen en topstuk), gedateerd 1655 door middel van muurankers tussen de bovenvensters. Bepleisterde plint, vensteromlijstingen en boogstenen. Benedenvensters met vouwbare houten luiken. Deur met links smal zijlicht en met erboven een uithangteken in de vorm van een pen. Geveltop met centraal deurvenster onder hijsbalk met katrol, voorts twee kleine rechthoekige zoldervensters en een ovale oculus.

Linker zijgevel, bakstenen lijstgevel met twee bouwlagen en drie en een halve travee.


Bron     : Bogaert C., Lanclus K. & Verbeeck M. met medewerking van Linters A. 1979: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Stad Gent, Bouwen door de eeuwen heen  in Vlaanderen 4NB Z-W, Brussel - Gent.
Auteurs :  Bogaert, Chris, Lanclus, Kathleen, Verbeeck, Mieke
Datum  : 1979


Relaties

 • Is deel van
  Begijnhof Sint-Elisabeth

 • Is deel van
  Gravin Johannastraat

 • Is gerelateerd aan
  Convent Sint-Christina

 • Is gerelateerd aan
  Convent Sint-Christina

Je kan deze pagina citeren als: Agentschap Onroerend Erfgoed 2020: Convent Sint-Christina [online] https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/20343 (Geraadpleegd op 14-08-2020)